3.11.2010

Chalmersin teknilliselle yliopistolle käyttöön uusi Summon™ -hakupalvelu

Chalmersin teknillisen yliopiston kirjasto Ruotsissa on ottanut käyttöön uuden Summon-hakupalvelun. Kirjasto palvelee yli 11 000 opiskelijaa ja tutkijaa sekä yliopiston henkilökuntaa. Kirjastolla on käytössään laajat elektroniset aineistot, joiden halutaan olevan asiakkaiden saatavilla helposti ja vaivattomasti. Summon -palvelun uudenlainen ja helppo hakutoiminto mahdollistaa elektronisten aineistojen löytämisen yhden ainoan käyttäjäystävällisen käyttöliittymän kautta. 

Uudenlainen hakupalvelu löytää tietoa entistä paremmin ja helpommin

Summon on uusi web-pohjainen, googlemainen hakupalvelu. Summonin avulla voi hakea tietoa kirjaston omasta aineistosta tai ulottaa haun Summonin koko tietokantaan. Summonin tietokantaan on indeksoitu suuri määrä kustantajien ja muiden tietolähteiden tietokantoja, joten hakutulos on erittäin kattava ja soveltuu hyvin esimerkiksi akateemisten ja tieteellisten kirjastojen tarpeisiin.

Hakutuloksena tiedon hakija saa selkeällä tavalla esitettynä listan haun kannalta olennaisista tuloksista. Käyttäjälle selviää myös yhdellä silmäyksellä, mitkä tekstit ovat saatavilla full text-muodossa. Summonin käyttöönotto on vaivatonta: se on täysin ylläpidetty palvelu ja helposti räätälöitävissä kirjaston omien tarpeiden mukaisesti.

LM Tietopalvelut edelläkävijä uuden teknologian lanseerauksessa Pohjoismaissa

Summon on maailman ensimmäinen kirjastojen käyttöön suunniteltu Internetiä hyödyntävä discovery-hakupalvelu. Palvelu on käytössä jo yli 120 eri kirjastossa maailmanlaajuisesti. Suomessa palvelua käyttää esimerkiksi VTT Tietoratkaisut. Summon -palvelun menestyksen takana on helppokäyttöinen web-käyttöliittymä, joka mahdollistaa nopean pääsyn korkealaatuisiin elektronisiin ja painettuihin aineistoihin.

 LM Tietopalvelut vastaa Pohjoismaissa Summon-palvelun toimituksista sekä tarjoaa teknisen tuen palvelun vaivattoman käytön varmistamiseksi.

 

Lisätietoja:

Janne Järvinen

LM Tietopalvelut

gsm. 050 563 66 76

 

LM Tietopalvelut

LM Tietopalvelut on Pohjois-Euroopan johtava tietopalveluiden tarjoaja. Asiakkaitamme ovat akateemiset ja tutkimuskirjastot, yleiset kirjastot, kaupungit ja kunnat, yritykset sekä niiden tietopalvelut. Tarjoamme asiakkaillemme julkaisujen välityspalvelua, e-aineistojen käyttö- ja hallinnointipalveluja sekä e-kirja- ja tietokantapalveluja. Palvelumme tukevat tiedon joustavaa ja kustannustehokasta hankintaa ja hallintaa sekä e-julkaisujen ja aineistojen sujuvaa käyttöä.

Vuonna 1972 perustettu LM Tietopalvelut on suomalainen perheyritys, jonka liiketoiminnan kulmakiven muodostavat edistykselliset tekniset ratkaisut ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu. Yrityksellä on toimipisteet Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa. Palvelemme asiakkaitamme yli 20 eri maassa.