29.2.2012

Karoliinisen instituutin yliopistokirjastosta tulee Summon-hakupalvelun ruotsalainen yhteistyökumppani

Karoliinisen instituutin kirjasto (KIB) on valinnut Summonin discovery-hakupalvelukseen. Samalla KIB ryhtyy Serials Solutionsin ruotsalaiseksi yhteistyökumppaniksi, yhteisenä tavoitteena hakupalveluiden ja niiden sisältöjen kehittäminen. Serials Solutionsista tulee KIB:n yhteistyökumppani, ja sen lisäksi KIB tulee käyttämään LM Informationstjänstin ammatillista tukea kysymyksissä, jotka koskevat e-aineistojen käyttöä ja hallinnointia.

"Olemme iloisia alkavasta yhteistyöstä Karoliinisen instituutin kirjaston kanssa. Summonin ainoana pohjoismaisena toimittajana voimme tarjota asiakkaillemme sekä hakupalvelun että e-aineistojen käyttöä helpottavaa asiantuntijapalvelua. Summon kasvattaa edelleen suosiotaan Pohjoismaissa käyttäjäystävällisen käyttöliittymänsä, relevanttien hakutulostensa sekä yksinkertaisen käyttöönottoprosessinsa ansiosta", kertoo Zahra Touil, LM Informationstjänstin maajohtaja.

Eräs maailman johtavista lääketieteellisistä yliopistoista

Karoliininen instituutti perustettiin vuonna 1810, ja nykyään se kuuluu maailman johtaviin lääketieteellisiin yliopistoihin. Vuodesta 1901 Karoliinisen instituutin komitea on valinnut Nobelin fysiologian ja lääketieteen palkinnon saajat. Instituutin tavoitteena on edistää tutkimuksen ja koulutuksen avulla ihmisten terveyttä. Karoliininen instituutti aloittaa yhteistyön Serials Solutionsin ja LM Informationstjänstin kanssa vuoden 2012 aikana. Useat muut Ruotsin korkeakoulut ja yliopistot, kuten Chalmersin teknillinen korkeakoulu, Blekingen teknillinen korkeakoulu, Göteborgin yliopisto, Lundin yliopisto, Örebron yliopisto, Kristianstadin korkeakoulu, Taalainmaan korkeakoulu, Boråsin korkeakoulu ja Halmstadin korkeakoulu, ovat jo valinneet Summonin discovery-hakupalvelukseen.

"Summon on maailman ensimmäinen internetpohjainen hakupalvelu, joka on kehitetty kirjastojen tarpeisiin. Sitä käyttää jo 120 kirjastoa eri puolilla maailmaa. Koska kiinnostus Summon discovery -hakupalvelua kohtaan on kasvanut, sillä on entistä laajempi pääsy ruotsalaisiin aineistoihin. Viime vuoden marraskuussa aloitettiin yhteistyö ArtikelSök-tietokannan kanssa, mikä tarjoaa käyttäjälle pääsyn metatietokantaan yli kahdesta miljoonasta lähteestä, joihin kuuluu muun muassa 12 ruotsalaista päivälehteä ja 440 aikakauslehteä. Chalmersin teknillinen korkeakoulu on jo pitkään toiminut tärkeänä yhteistyökumppanina Summonin kehitystyössä esimerkiksi identifioimalla merkittäviä ruotsalaisia tietolähteitä", toteaa Zahra Touil.

LM Informationstjänst välittää Pohjoismaissa Serials Solutions -tuotteita, joihin Summon kuuluu. Mikäli haluat lisätietoa, ota yhteys meihin tai käy verkkosivuillamme.

Yhteystiedot:

Zahra Touil
Maajohtaja, LM Informationstjänst
Tel.
+46 (0)8 522 95 882

 

LM Tietopalvelut

LM Tietopalvelut on Pohjois-Euroopan johtava tietopalveluiden tarjoaja. Asiakkaitamme ovat akateemiset ja tutkimuskirjastot, yleiset kirjastot, kaupungit ja kunnat, yritykset sekä niiden tietopalvelut. Tarjoamme asiakkaillemme julkaisujen välityspalvelua, e-aineistojen käyttö- ja hallinnointipalveluja sekä e-kirja- ja tietokantapalveluja. Palvelumme tukevat tiedon joustavaa ja kustannustehokasta hankintaa ja hallintaa sekä e-julkaisujen ja aineistojen sujuvaa käyttöä.

Vuonna 1972 perustettu LM Tietopalvelut on suomalainen perheyritys, jonka liiketoiminnan kulmakiven muodostavat edistykselliset tekniset ratkaisut ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu. Yrityksellä on toimipisteet Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, UK:ssa ja Hollannissa. Asiakkaita yrityksellä on yli 20 eri maassa.