1.4.2008

LehtiMarket suurimmaksi suomalaiseksi lehtitilaustoimijaksi

LehtiMarket ostaa Suomalaisen Kirjakaupan julkaisujenvälitysliiketoiminnan.
 
Suomen johtava tietopalveluiden tarjoaja LehtiMarket Oy kasvaa suurimmaksi suomalaiseksi lehtitilaustoimijaksi tänään julkistettavan yrityskaupan myötä kun LehtiMarket ostaa SanomaWSOY-konserniin kuuluvan Suomalaisen Kirjakaupan julkaisujenvälitysliiketoiminnan.
 
Noin 15 miljoonan euron liikevaihdon LehtiMarketin asema Suomen markkinoilla vahvistuu Suomalaisen Kirjakaupan julkaisujenvälitysliiketoiminnan ostamisen myötä. Viime vuosina nopeasti ja kannattavasti kasvanut LehtiMarket saa lisää tilauskantaa ja liikevaihtoa, ja voi siten tulevaisuudessa kehittää tuotteitaan ja palveluitaan entistä tehokkaammin. Myös laajeneminen Pohjoismaiden markkinoille saa uutta potkua. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei kerrota julkisuuteen.
 
-Suomalaisen perheyrityksen harvoin näkee ostavan kansainvälisen toimijan liiketoimintoja, joten kyllä tämä on meille suuri asia, kommentoi LehtiMarketin toimitusjohtaja Janne Järvinen. -Kaupan myötä saamme volyymia kehittää tuotteita ja palveluitamme, kyseessä on kuitenkin volyymibusiness, Järvinen jatkaa ja korostaa, että kaupan myötä myös alalla kotimaisen toimijan asema vahvistuu Suomen markkinoille pyrkiviä ulkomaalaisia toimijoita vastaan.
 
Asiakkaille parempia tuotteita ja palveluita kaupan myötä
LehtiMarketin asiakaskunta jakaantuu lähinnä kolmeen alueeseen: julkinen sektori, eli kaupunkien ja kuntien kirjastot, tieteelliset ja akateemiset kirjastot, eli sairaanhoitopiirien, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kirjastot, sekä yritykset. LehtiMarketilla ei ole kuluttaja-asiakkaita.
 
Suomalaiselta Kirjakaupalta ostettavan liiketoiminnan asiakkaat ovat pääasiassa samoilta alueilta, erityisesti yrityksiä. Liiketoimintakauppa ei vaikuta välittömästi asiakkaisiin, tulevaisuudessa kuitenkin LehtiMarket on vahvemmassa asemassa kehittämään tuotteitaan ja palveluitaan ja parantamaan hinnoitteluasemaansa. Tuotteissa ja palveluissa ei ole olennaisia eroja, joten liiketoiminnan siirto on kivutonta. Kaupan toteuttamisen kannalta paras ajankohta oli nyt, kun se aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.
 
Lisätiedot:
 
LehtiMarket Oy
Janne Järvinen
toimitusjohtaja
p. 09–5424 6650
email:

LehtiMarket

LehtiMarket on vuonna 1972 perustettu Suomen johtava tietopalveluiden tarjoaja. LehtiMarketin asiakkaita ovat yliopistot, kirjastot, yritysten tietopalvelut, kaupungit ja kunnat. LehtiMarketin palvelut tukevat tiedon joustavaa ja kustannustehokasta hallintaa helpottamalla julkaisutilausten hallinnointia ja elektronisten julkaisujen ja aineistojen käyttöä. LehtiMarket on jo vuosia kannattavasti kasvanut perheyritys. Vuoden 2007 liikevaihdon arvioidaan olevan noin 15 miljoonaa euroa.

www.lehtimarket.fi