21.1.2013

LM Tietopalvelut laajentaa toimintaansa Yhdysvaltoihin

LM Tietopalvelut ja Wolper Information Services ovat yhdistäneet voimansa tavoitteenaan luoda uusi globaali toimija tietopalvelualalle. LM Tietopalvelut on Pohjois-Euroopan johtava tietopalveluiden tarjoaja ja Wolper alan johtava toimija Yhdysvalloissa. Yritykset tarjoavat kokonaisvaltaisia palveluita elektronisten ja painettujen aineistojen hankinnan, hallinnoinnin ja arvioinnin tueksi. Yritysten asiakkaisiin lukeutuvat akateemiset ja tutkimuskirjastot, yritysten tietopalvelut, julkiset organisaatiot sekä yleiset kirjastot.

LM Tietopalveluiden ja Wolperin toiminnan juuret ulottuvat 1970-luvun puoliväliin. Viiden viimeisen vuoden aikana yritykset ovat kasvattaneet tahoillaan asiakaskuntaansa ja tarjoamaansa merkittävästi. Aiemmin pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa toiminut LM Tietopalvelut laajensi vuonna 2011 toimintaansa Isoon-Britanniaan, Tanskaan ja Hollantiin. Janne Järvisen johtamana LM Tietopalveluista onkin kasvanut Pohjois-Euroopan johtava tietopalveluiden tarjoaja.   

Yritykset ovat sitoutuneet asiakkaidensa tilausten saumattomaan hoitamiseen ja palveluiden erinomaisen laadun varmistamiseen myös yhdistymisensä jälkeen. Pidemmällä aikavälillä yritykset  aikovat hyödyntää vahvuuksiaan kehittämällä yhdessä uusia palvelukonsepteja ja tarjoamalla asiakkailleen lisäarvoa tietoaineistojen hankintaan ja hallinnointiin sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. 

LM ja Wolper panostavat erinomaiseen asiakaspalveluun ja innovatiiviseen teknologiaan

“Tunnistamme kirjastoihin kohdistuvat muutospaineet, joiden takana ovat lisääntyneet teknologiset vaatimukset, painettujen ja elektronisten aineistojen määrän nopea kasvu sekä tarve paikalliselle ja räätälöidylle asiakaspalvelulle. Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempia vaihtoehtoja toimimalla yhteistyössä Wolperin kanssa”, toteaa LM Tietopalvelut-konsernin toimitusjohtaja Janne Järvinen.

“Wolper ja LM Tietopalvelut täydentävät toisiaan omien vahvuuksiensa, kulttuureidensa ja vahvan osaamisensa myötä. Molemmat yritykset ovat kasvaneet panostamalla räätälöityyn, ammattitaitoiseen asiakaspalveluun sekä innovatiivisiin teknologisiin ratkaisuihin”, jatkaa Susan Wolper, joka on johtanut Wolperia jo kahdenkymmenen vuoden ajan.

Susan Wolper jatkaa Wolperin toimitusjohtajana Yhdysvalloissa. Myös yrityksen myynti ja asiakaspalvelu jatkavat toimintaansa aiempaan tapaansa Wolperin pääkonttorissa Eastonissa, Pennsylvaniassa.

LM Tietopalvelut

LM Tietopalveluilla on toimipiste Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Isossa-Britanniassa ja Hollannissa. Yritys palvelee yliopisto- ja tutkimuskirjastoja, sairaaloita ja lääketieteellisiä kirjastoja, yleisiä kirjastoja, julkisia organisaatioita ja yritysten tietopalveluita yli kahdessakymmenessä maassa. LM Tietopalvelut tarjoaa asiakkailleen Julkaisujen välityspalveluita, e-Aineistojen käyttö- ja hallinnointipalveluita, e-Kirjapalveluita sekä Tietokantapalveluita. Yritys parantaa asiakkaidensa tiedonhankinnan kustannustehokkuutta sekä helpottaa e-aineistojen käyttöä ja hallinnointia. Vuonna 1972 perustetun yrityksen toiminnan kulmakivi on asiantunteva asiakaspalvelu sekä innovatiiviset teknologiset ratkaisut. Lue lisää: www.lminfo.fi.

Wolper Information Services

Wolper on tarjonnut kokonaisvaltaisia tietopalveluita jo yli 35 vuoden ajan. Yritys tarjoaa aineistoja, tietopalveluita ja säästöjä akateemisille, tieteellisille ja lääketieteellisille kirjastoille, julkiselle sektorille ja yrityksille sekä konsortioille. Wolperin High Tech, High Touch® -konsepti tarjoaa uuden sukupolven teknologisia ratkaisuja yhdistettynä ammattitaitoiseen ja räätälöityyn asiakaspalveluun. Julkaisutilausten ohella Wolper tarjoaa kirjoja ja e-kirjoja, painettuja ja elektronisia aineistoja, lisenssejä, e-aineistojen hallinnointiratkaisuja ja muita informaatioratkaisuja. Wolper valittiin vuonna 2012 Bronze Winner-palkinnon saajaksi “Best in Biz Awards” -palkintogaalassa vuoden asiakasystävällisimmän yrityksen kilpailusarjassa. Tämän lisäksi Wolper on saanut lukuisia muita tunnustuksia vuosina 2011 – 2012: paikka EContent 100 -listauksessa tärkeimpien digitaalisia sisältöjä tarjoavien yritysten joukossa, finalistipaikka KMWorld-lehden “Knowledge Management Promise Award” -kilpailussa sekä Bronze Award -palkinto vuoden 2012 “Stevie Awards for Front-Line Customer Service Team of the Year”-kilpailussa. Lue lisää: www.wolper.com