27.4.2011

LM Tietopalvelut on aloittanut yhteistyön eBook Libraryn kanssa

LM Tietopalvelut tuo markkinoille täysin uudenlaisen elektronisten kirjojen hankinta- ja lainauspalvelun. Ebook Libraryn (EBL) kanssa yhteistyön aloittaneen yrityksen kautta voi huhtikuusta 2011 lähtien hankkia e-kirjoja lähes 200 000 kirjan valikoimasta. Kirjastoille palvelu on erittäin hyödyllinen, sillä vain luetuista kirjoista maksetaan.

Uuden palvelun myötä EBL:n kaikki e-kirjat löytyvät LM Tietopalveluiden LibNet 3.0-tilaustenhallintapalvelusta. Valikoima sisältää satojen johtavien akateemisten kustantajien kirjoja.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden korkeatasoisten e-kirjojen hankkimiseen ja lainaamiseen. EBL on on erittäin laadukas palvelu, jonka käyttö on kirjastoille kustannustehokasta,” kertoo Janne Järvinen, LM Tietopalveluiden toimitusjohtaja.

Vain luetuista kirjoista veloitetaan

Palvelu perustuu täysin uudenlaiseen lainaustapaan. Asiakaskirjastoille myönnetään jatkuva pääsyoikeus EBL:n tietokantaan. Kun kirjasto on valinnut haluamansa e-kirjat, kirjoille myönnetään 325 lainauslupaa vuotta kohti. Tämän jälkeen kirjaston asiakas ladata kirjan omalle tietokoneelleen tai lukulaitteelleen. Asiakkaat voivat myös selailla kaikkia kirjaston hankkimia kirjoja veloituksetta kymmenen minuutin ajan, ennen kuin lainaus aktivoituu. Mikäli kaikkia 325 lainauskertaa ei hyödynnetä vuoden aikana, ne voidaan käyttää seuraavan vuoden aikana ilman erillistä veloitusta. 

Helposti integroitavissa kirjaston nykyisiin tietokantoihin

EBL on suunniteltu erityisesti akateemisten ja tieteellisten kirjastojen sekä tietopalveluiden käyttöön. Kirjasto voi hankkia palvelun kautta kokoelmia, yksittäisiä kirjoja tai vaikkapa kirjan osia. Tietokanta on täysin integroitavissa kirjaston tämänhetkisen tietokannan kanssa, ja palvelun kautta saa myös käyttötilastot.

”Palvelun myötä myös kirjastojen hankintapäätökset helpottuvat: kirjastot voivat jatkuvasti tarkkailla e-kirjavalikoimaansa ja hyödynnettyjen lainausoikeuksien määrää,” Järvinen kuvaa. 

Nyt voit kokeilla palvelua veloituksetta 30 päivän ajan! Koekäyttöä varten ota yhteyttä Jussi Kettuseen: tai 040 848 9758.

 

Lisätietoja:

Janne Järvinen

LM Tietopalvelut

Tel. 050 563 66 76

 

LM Tietopalvelut

LM Tietopalvelut on Pohjois-Euroopan johtava tietopalveluiden tarjoaja. Asiakkaitamme ovat akateemiset ja tutkimuskirjastot, yleiset kirjastot, kaupungit ja kunnat, yritykset sekä niiden tietopalvelut. Tarjoamme asiakkaillemme julkaisujen välityspalvelua, e-aineistojen käyttö- ja hallinnointipalveluja sekä e-kirja- ja tietokantapalveluja. Palvelumme tukevat tiedon joustavaa ja kustannustehokasta hankintaa ja hallintaa sekä e-julkaisujen ja aineistojen sujuvaa käyttöä.

Vuonna 1972 perustettu LM Tietopalvelut on suomalainen perheyritys, jonka liiketoiminnan kulmakiven muodostavat edistykselliset tekniset ratkaisut ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu. Yrityksellä on toimipisteet Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa. Palvelemme asiakkaitamme yli 20 eri maassa.