4.10.2016

LM Tietopalvelut ostanut Jaicom Oy:n sekä Yap Solutions Oy:n lehti ja vapaa-ajan järjestöliiketoiminnan

LM Tietopalvelut  Oy on  ostanut Jaicom Oy:n koko osakekannan  sekä YAP Solutions Oy:n lehti- ja vapaa-ajan järjestöliiketoiminnan. Tavoitteena on luoda kustantajille tilaajapalveluita ja- järjestelmiä tarjoava kansainvälisesti kilpailukykyinen toimija. LM Tietopalveluiden omistama iO Kustantajapalvelut Oy fuusioidaan  samassa yhteydessä Jaicomiin.

YAP Solutions Oy:n lehti- ja vapaa-ajan järjestöliiketoiminta, iO Kustantajapalvelut ja Jaicom palvelevat asiakkaittaan jatkossa Jaicom Oy:n nimellä. Yritysjärjestelyiden  myötä henkilöstö siirtyy Jaicomin palvelukseen ja jatkossa Jaicom työllistää noin 50 henkeä. Jaicomin nykyinen toimitusjohtaja Jorma Ainassaari jatkaa tehtävässään.

Nyt tehdyt yritysjärjestelyt ovat strateginen askel Jaicomin kehittämisessä, joilla mahdollistetaan yrityksen  kasvu  sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti. Synergiaedut fuusioitavien yritysten kesken ovat merkittävät kun yritysten asiakaskunta sekä liiketoiminnan kehitystavoiteet tukevat toisiaan. Lisäksi pystymme palvelemaan asiakkaitamme  entistä kokonaisvaltaisemmalla palvelutarjoomalla”,  kommentoi  Jorma Ainassaari, Toimitusjohtaja Jaicom Oy.

Yrityskaupan myötä Jaicomin asema Pohjoismaisilla markkinoilla vahvistuu entisestään tuote-ja palvelutarjooman laajentuessa toimialan kattavimmaksi Pohjoismaissa, sisältäen jatkossa muun muassa järjestelmä, operointi-ja tilaajapalvelut kustantajille.

Entistä vahvempi panostus tuote-ja palvelukehitykseen

Yritysjärjestelyt mahdollistavat myös entistä vahvemman panostuksen tuote- ja palvelukehitykseen. Jaicomin tavoiteena on tarjota kustantajille jatkossa entistä edistyksellisempiä palveluita ja ratkaisuja julkaisutilausten hallintaan.

Jaicomin omistava LM Tietopalvelut on yksi nopeimmin kasvavista suomalaisita palveluyrityksistä, jolla on tytäryritykset Pohjoismaiden  lisäksi mm. Yhdysvalloissa,  Englannissa, Etelä-Afrikassa, Espanjassa ja Hollannissa. Vakaa ja palveluinnovaatioihin keskittynyt yritysomistus mahdollistaa Jaicomille entistä paremmat toimintaedellytykset,  kasvun ja kilpailukyvyn myös kansainvälisillä markkinoilla.

Tavoiteenamme on näillä yritysjärjestelyillä rakentaa entistä kilpailukykyisempi toimija, joka pystyy jatkossa tarjoamaan entistä laajemman palveluvalikoiman kustantajille myös kansainvälisesti”,  kommentoi LM Tietopalveluiden toimitusjohtaja Janne Järvinen

Lisätietoja:

Jaicom Oy:
Jorma Ainassaari, Toimitusjohtaja     0400 581 684

LM Tietopalvelut Oy:

Janne Järvinen, Konserninjohtaja             050 563 6676 

Jaicom Oy

Jaicom on erikoistunut sanomalehtien asiakashallintajärjestelmiin. Yrityksellä on tytäryhtiö Ruotsissa ja toimintaa Saksassa, Itävallassa ja UK:ssa. Yli 300 lehtinimikettä Suomessa ja Ruotsissa käyttää tilaus- ja jakelutoiminnoissaan yrityksen tuotteita. Jaicom tarjoaa asiakkailleen valmiiden tuotteiden lisäksi järjestelmä- ja ohjelmistosuunnittelupalveluita. www.jaicom.com

LM Tietopalvelut Oy

LM Tietopalvelut on tietopalveluiden ja julkaisutilausten tarjoaja. Yritys tarjoaa asiakkailleen julkaisujen välityspalvelua, eAineistojen käyttö- ja hallinnointipalveluja sekä eKirja- ja tietokantapalveluja. Yrityksen asiakkaita ovat akateemiset ja tutkimuskirjastot, yleiset kirjastot, kaupungit ja kunnat, yritykset sekä niiden tietopalvelut. Suomen pääkonttorin lisäksi yritys palvelee asiakkaitaan kaikissa pohjoismaissa sekä Virossa, Isossa-Britanniassa, Belgiassa, Espanjassa, Hollannissa, Etelä-Afrikassa ja Yhdysvalloissa. www.lminfo.fi.