24.9.2010

LM Tietopalvelut valittu yhdeksi kolmesta LUPC-puitetoimittajasta


LM Tietopalvelut on valittu yhdeksi Lontoon yliopistojen
ostokonsortion (LUPC) kolmesta tietopalveluiden ja julkaisutilausten puitetoimittajasta. LM Tietopalvelut on Pohjois-Euroopan johtava tiedonvälityspalvelujen
tarjoaja akateemisille ja tutkimuskirjastoille. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen julkaisujen välityspalvelua, eKirjapalveluita, eAineistojen hallintapalveluja ja tietokantapalveluja.LM Tietopalvelut tarjoaa LUPC-ostokonsortioon kuuluville kirjastoille laajan valikoiman ratkaisuja ja palveluita julkaisujen ja aineistopakettien hankkimiseen ja hallinnointiin. Yrityksen liiketoiminnan kulmakiven muodostavat ammattitaitoinen, akateemisen koulutuksen omaava asiakaspalvelu sekä edistykselliset tekniset ratkaisut. Kilpailukykyisen hinnoittelun sekä kokonaisvaltaisesti e- aineistojen käyttöä ja hallinnointia tukevien palveluiden avulla akateemiset kirjastot voivat hoitaa julkaisutilauksensa kustannustehokkaasti.

”Olemme ylpeitä siitä, että meidät on valittu LUPC-puitetoimittajaksi. Sopimus vahvistaa asemaamme Euroopan markkina-alueella sekä akateemisten kirjastojen parissa. Strategiamme on kehittää jatkuvasti yhä laadukkaampia ja teknisesti toimivampia ratkaisuja sekä palvelukonsepteja akateemisten kirjastojen käyttöön. Uudet palvelut parantavat kirjastojen julkaisuhallinnan kustannustehokkuutta ja lisäävät e-aineistojen käyttöä ja hallinnoitavuutta”, kertoo Janne Järvinen, LM Tietopalveluiden toimitusjohtaja. 

LM Tietopalvelut tarjoaa tietopalveluita ja julkaisutilausten välityspalvelua noin 10 000 asiakkaalle Pohjois-Euroopassa ja Baltian maissa. Yritys toimii myös muissa Euroopan maissa, kuten Portugalissa ja Venäjällä.

Jatkuva tuotekehitys on avain johtavaan markkina-asemaan

LM Tietopalvelut jatkaa menestyksekästä kasvuaan kehittäen uusia ratkaisuja nopeasti muuttuvan kirjastoalan uusiin tarpeisiin. E-aineistojen käyttöönotto- ja hallinnointipalvelut nousevat jatkuvasti yhä merkittäväm- mäksi osaksi yhtiön liiketoimintaa, kun niiden voimakas nousu perinteisten painettujen julkaisujen rinnalle on pakottanut kirjastot muuttamaan toimintaansa. LM Tietopalvelut on vastannut haasteeseen luomalla ERC- eli Electronic Resource Consulting-palvelukonseptin, jonka kautta kirjastot voivat hankkia kaikki tarvitsemansa e-julkaisut ja niiden käyttöä helpottavat palvelut julkaisujen koko elinkaaren ajaksi.

LM Tietopalvelut on tuonut lähiaikoina markkinoille myös muita uusia palveluita. Näiden palveluiden joukossa ovat esimerkiksi metadatahaku-palvelu Summon sekä LibNet-tilaustenhallintapalvelu. LibNet-tilausten- hallintapalvelun avulla kirjastot ja tietopalvelut pääsevät käsiksi yli 70 000 kustantajan ja 330 000 julkaisun kattaviin tietoihin. Viime vuonna LM Tietopalvelut toi markkinoille myös ePress-sanomalehtipalvelun. Lisäksi yritys on kehittänyt LibPub-palvelun, jonka avulla kustantajat voivat parantaa toimintansa kustannustehokkuutta ja tarkkuutta sekä lisätä automatiikkaa julkaisujen hallintaan ja tiedonvälitykseen.

Lisätietoa:

Janne Järvinen
Toimitusjohtaja
Puh. +358 9 5424 6650

www.LMinfo.com

LM Tietopalvelut


LM Tietopalvelut on Pohjois-Euroopan johtava tietopalveluiden tarjoaja. Asiakkaitamme ovat akateemiset ja tutkimuskirjastot, yleiset kirjastot, kaupungit ja kunnat, yritykset sekä niiden tietopalvelut. Tarjoamme asiakkaillemme julkaisujen välityspalvelua, eAineistojen käyttö- ja hallinnointipalveluja sekä eKirja- ja tietokantapalveluja.

Palvelumme tukevat tiedon joustavaa ja kustannustehokasta hankintaa ja hallintaa sekä e-julkaisujen ja aineistojen sujuvaa käyttöä. Vuonna 1972 perustettu LM Tietopalvelut on perheyritys, jonka liiketoiminnan kulmakiven muodostavat edistykselliset tekniset ratkaisut ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu. Yrityksellä on toimipisteet Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa. Palvelemme asiakkaitamme yli 20 eri maassa.

www.LMinfo.fi