28.1.2008

Tutkimusraportti julkaisuformaattien muutosprosessin nykytilasta

Yhdysvaltojen tutkimuskirjastojen liitto (American Association of Research Libraries, ARL) on julkaissut raportin, joka käsittelee siirtymäprosessia sekä painetun että elektronisen julkaisuformaatin kustantamisesta pelkkään e-julkaisujen kustantamiseen sekä tähän prosessiin vaikuttavia tekijöitä.
 
Raportti perustuu pääasiassa 24 amerikkalaisen akateemisen kirjaston ja kustantajan kanssa tehtyihin haastatteluihin. Se on mielenkiintoinen analyysi kirjastojen ja kustantajien näkemyksistä eri formaattien nykytilasta, niistä tekijöistä, jotka kannustavat pelkästään e-julkaisujen kustantamiseen ja toisaalta niistä, jotka hidastavat tätä muutosprosessia.
 
Lue raportti osoitteessa:
http://www.arl.org/bm~doc/Electronic_Transition.pdf
 
The E-only Tipping Point for Journals: What's Ahead in the Print-to-Electronic Transition Zone
Tekijät: Judy Luther ja Richard K. Johnson
Association of Research Library, 2007
 
Lisätiedot:
 
LehtiMarket Oy
Minna Koivumäki
Elektroniset julkaisut
p. 09–5424 6654
sähköposti:
 
LehtiMarket Oy
Patrik Fabricius
Elektronisetjulkaisut
p. 09-5424 6626
sähköposti:
 

LehtiMarket

LehtiMarket on vuonna 1972 perustettu Suomen johtava tietopalveluiden tarjoaja. Asiakkaitamme ovat yliopistot, kirjastot, yritysten tietopalvelut, kaupungit sekä kunnat. LehtiMarketin palvelut tukevat tiedon joustavaa ja kustannustehokasta hallintaa kirjastoissa ja yrityksissä. Palvelumme helpottavat perinteisten julkaisutilausten hallinnointia sekä tehostavat elektronisten julkaisujen, elektronisten aineistojen ja viite- sekä kokotekstitietokantojen käyttöä. LehtiMarketin vahvuus ovat pitkäaikaiset asiakassuhteet, alan tuntemus ja ammattitaitoinen henkilökunta. LehtiMarket tarjoaa monipuolisia elektronisia palveluita, jotka mahdollistavat tehokkaan ja monipuolisen kokonaispalvelun. Dun & Bradstreet Finland Oy on luokitellut LehtiMarket Oy:n korkeimpaan AAA-luokkaan.

www.lehtimarket.fi