Tietosuoja ja evästeet

Miten tietojanne käytetään

Me LM Tietopalveluilla ymmärrämme, miten tärkeä ja vakava asia henkilötietojen tietosuoja on, ja periaatteenamme on suojata tietoja Internetissä Suomen nykyisen lainsäädännön määräämällä tavalla.
Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, miten henkilötietojanne käsitellään.

Käyttämällä LM Tietopalveluiden verkkosivustoa annatte suostumuksenne siihen, että henkilötietojanne kerätään ja käytetään tämän käytännön mukaisesti. Vaikka tämä käytäntö on laadittu niin, että siinä otetaan huomioon Internet-teknologian muutokset, käytäntö saattaa kuitenkin muuttua ja tällaisista muutoksista ilmoitetaan vain tällä sivulla.

Henkilötietojen käsittelyä sääntelee sähköisen viestinnän tietosuojalaki. Jos yksityishenkilö haluaa tarkastella tietoja, joita LM Tietopalveluilla hänestä on, hänen tulee lähettää pyyntö sähköpostitse osoitteeseen

Mitä tietoja kerätään?

Tällä hetkellä LM Tietopalveluiden verkkosivuston käyttäminen ei edellytä rekisteröitymistä tai henkilötietojen antamista. Henkilötietojen antaminen verkkosivustollamme käynnin yhteydessä on täysin vapaaehtoista.

Joskus saatamme pyytää teiltä joitakin henkilötietoja palveluihin osallistumisen yhteydessä, kuten LibNet-koulutukseen rekisteröidyttäessä. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi nimi, ammattinimike, organisaatioyhteydet, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. LM Tietopalvelut voi tallentaa tiedot joko elektronisesti tai manuaalisesti.

Evästeiden käyttö

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita käyttämänne verkkosivustot tallentavat tietokoneellenne. Niitä käytetään yleisesti varmistamaan, että verkkosivustot toimivat, tehostamaan niiden toimintaa sekä antamaan tietoja sivustojen omistajille.

LM Tietopalveluiden verkkosivuston käyttöä seurataan Google Analyticsilla. Google Analytics -evästeet tallentavat anonyymissa muodossa tietoja, esimerkiksi sen, mitä kautta käyttäjät ovat sivulle tulleet (hakukone, suora linkki jne.), millä sivuilla käytiin ja kuinka pitkään käyttäjät kullakin sivulla olivat. Näiden tietojen avulla pystymme kehittämään verkkosivustoamme edelleen ja seuraamaan uusien kehitystoimien onnistumista. Lisätietoja näistä evästeistä saa Googlen tietosuojakäytäntösivustosta.

Jos haluatte, että Google Analytics ei seuraa toimianne millään verkkosivuilla, käykää osoitteessa http://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Voitte myös selvittää seuraavien linkkien avulla, miten selaimen asetuksia voi muuttaa niin, että evästeet eivät tallenna näitä tietoja:

Myös sivustolla http://www.allaboutcookies.org on tähän liittyviä neuvoja sekä lisätietoja evästeistä ja niiden hallinnasta.

Lisäksi seuraamme sivustollamme kävijöiden määrää Monet CMS -seurantaevästeen avulla ja hyödynnämme tekstin kokoasetuksiin liittyvää evästettä verkkosivustomme käyttökokemuksen parantamiseen.
 

Mitä teemme tiedoilla?

Kaikkia meille antamianne henkilötietoja käytetään vain siihen tarkoitukseen, jonka ilmoitamme tietoja pyytäessämme. Emme myy tai lisensoi henkilötietojanne muille tahoille tai vaihda niitä tällaisten tahojen kanssa. Emme anna henkilötietojanne suoramarkkinointiyrityksille tai muille vastaaville organisaatioille.

LM Tietopalvelut säilyttää antamanne henkilötiedot ja muut teihin liittyvät tiedot, ja niitä voidaan käyttää LM Tietopalveluiden markkinoinnissa. Joskus jaamme tietoja muiden organisaatioiden kanssa ehkäistäksemme petoksia. Lokitietojen avulla analysoimme demografisia ja muita käyttäjien toimintaan liittyviä tilastollisia tietoja, joiden perusteella selvitämme verkkosivustomme suosiota ja tehokkuutta. Tällaisten selvitysten ja liiketoimintamme yhteydessä julkaisemme tietoja ainoastaan koosteina, joista ei pysty tunnistamaan yksittäistä käyttäjää.